BLI MED
DNT PÅ TUR
Foto: Marius Dalseg Sætre

DNT Oslo og Omegn arrangerer massevis av turer, kurs og aktiviteter året rundt. Vi har et tilbud for ulike aldersgrupper, interesser og nivåer, og trygge turledere vil alltid ønske deg velkommen. I tillegg kan du være med og bidra gjennom frivillige oppgaver, som merking av stier, turledelse og hjelp på arrangementer. Å være med på aktiviteter med DNT er sosialt og hyggelig, og alle er velkommen!

De fleste turene i Oslo er gratis, mens kurs og overnattingsturer koster litt. Turene er for både medlemmer og ikke-medlemmer. Du finner mer info om hver enkelt tur, oppmøtesteder og tidspunkt på våre nettsider eller ved å ta kontakt på telefon 22 82 28 00. 

Ferskingkurset er et 10 timers utendørs kurs der man lærer grunnleggende ferdig - heter innen friluftsliv, som bruk av kart og kompass, pakking av sekk, fyre bål og lage mat ute. Kurset er både for dem som har gått litt på tur før og dem som er helt nybegynnere. Kurset gir trygghet, selvtillit og inspirasjon for å komme seg ut i naturen. 

I tillegg til ferskingkurs i friluftsliv holder vi flere grunnleggende kurs, som kart- og kompasskurs, et 3 timers intensivt kurs med teori og praksis. Vi arrangerer også ferskingturer for ulike aldersgrupper.

Nærturgruppene er et tilbud til alle som ønsker å delta i hyggelige turfellesskap. Det finnes grupper mange steder i byen og de fleste gruppene møtes på dagtid. Turene er på hverdager og har samme oppmøtested- og tid hver uke. Les mer her!

Vandregruppa er en turgruppe som drives på frivillig basis og som arrangerer lengre turer i Marka, også i helgene.

Alle er velkommen til å delta på alle turene våre, uavhengig av bakgrunn, religion, politisk ståsted eller utdanning. Noen av turene har et internasjonalt miljø, der også noen av turlederne har innvandrerbakgrunn. Sjekk ut våre internasjonale turer her.

ALDERSBESTEMTE TURER

Vi arrangerer turer og aktiviteter tilpasset ulike aldersgrupper.

Barnas Turlag inviterer til turer og aktiviteter for familier med barn fra 0 til 12 år.

DNT ung er for deg mellom 13 og 30 år.

Vi tilrettelegger for et godt og variert turtilbud for seniorer.


I løpet av året arrangerer vi ulike aktivitetsdager for barnefamilier, blant annet "Finn frem"-dagen i mai, "Kom deg ut"-dagen i februar og september og Kosedyrenes dag på Sæteren Gård i november. Aktivitetsdagene er gratis og åpne for alle!

Sjekk ut vår bynære møteplass, aktivitetssted og frivillighus.  Vi tilbyr kajakkpadling, buldring for voksne og barn, friluftsyoga for seniorer, ungdomskvelder med DNT ung, foredrag osv. Mer informasjon om Friluftshuset finner du her.

Les mer om vårt kajakktilbud her.

DNT Oslo og Omegn har 12 lokale turlag i Akershus. Turlagene arrangerer turer, merker stier og driver hytter i sitt nærmiljø. Sjekk ut hva turlagene gjør og bli med.

Som frivillig kan du være med på hyttedugnader, merking og vedlikehold av stier i fjellet og i Marka, turplanlegging og turledelse. I tillegg er det mulig å være med på arrangementer som skjer i Oslo-området. Ta kontakt hvis du vil bli frivillig!